Pages

Total Pageviews

Tuesday, June 5, 2012

Magyar motorosokat gázoltak Lengyelországban

Magyar motorosokat gázolt egy személygépkocsi vasárnap délután Dél-Lengyelországban; a balesetben két motoros meghalt és négy megsérült.
A baleset a Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában történt. A helyszínelők előzetes megállapításai szerint egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo ismeretlen okokból átfutott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött öt magyar rendszámú motorkerékpárral. A Krakkóba tartó személygépkocsival egy lengyel család utazott.

Mariusz Ciarka, a kis-lengyelországi vajdasági rendőrség szóvivője elmondta, hogy a baleset következtében a tízfős motoros csoport két tagja - egy magyar házaspár - a helyszínen meghalt, és négyen megsérültek. A gázoló személygépkocsi két utasa ugyancsak sérüléseket szenvedett.

A személygépkocsi sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették.

A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a közlekedő motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárnak sikerült időben fékeznie, így a velük közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet.

A sérülteket a környező kórházakba szállították, a többi motorkerékpárost kihallgatta a rendőrség.

No comments:

Post a Comment

Video-Blog-Archiv